Mak's Fotowedstrijd

Hou je van fotograferen en lijkt het je geweldig om jouw foto's een jaar lang in de tentoonstelling Theater van het Landschap te kunnen tentoonstellen? Doe dan mee met de jaarlijkse Maks' Fotowedstrijd!

 

De wedstrijd van 2017 is gesloten. Meer informatie over de wedstrijd van 2018 volgt binnenkort!

In 2017 was het thema BOMEN. De bomen in ons park zijn nog jong, met uitzondering van de oudere elzen langs de hoogstamboomgaard en hier en daar een hoge populier uit het oude productiebos. De nieuwe aanplant is heel divers. Hoe kijk jij door de lens naar de bomen in ons park?

Spelregels:

  • Je foto's zijn in het Natuurpark Blokweer genomen
  • Je stuurt minimaal 8 en maximaal 12 foto's in
  • Je bent amateur fotograaf
  • Je inzending is uiterlijk op 18 september 2017 bij ons binnen

 

Inzenden
Om overload in onze mailbox te voorkomen verklein je de foto's tot 300 kb of je zet ze op een USB stick die je afgeeft bij de balie in het bezoekerscentrum, voorzien van je naam en contact gegevens. Insturen via WeTransfer mag ook. Na inzending worden de foto's eigendom van MAK Blokweer. Mail je inzending naar: nme@mak-blokweer.nl

Op 15 november 2017 maken we de winnaar bekend. Je kunt dan vanaf januari 2018 aan de slag met je expositie in de tentoonstellingsruimte van het bezoekerscentrum!

Mieke Brouwer is winnaar van 2017!

P1350075-VERKLEIND.jpgDe jury koos drie favorieten uit de zeven ingezonden series, maar konden niet tot een unaniem besluit komen. Daarom werd de hulp ingeroepen van de bezoekers van het MAK. Iedereen kon via Facebook een klein voorproefje van de drie series bekijken en een stem uitbrengen op zijn favoriet. Opnieuw bleken de inzendingen aan elkaar gewaagd, want ook de publieksstemmen waren verdeeld.

Uiteindelijk kreeg de foto van Mieke Brouwer met een klein verschil de meeste stemmen. Zij is daarmee verkozen tot winnaar van MAKS’ Fotowedstrijd 2017. Haar fotoserie geeft een breed beeld van de bomen in natuurpark Blokweer in al hun verschijningsvormen, van wild kronkelende wilgentakken tot de geleide twijgen van het snoepdoolhof. Volgens het publiek sprong de getoonde foto er uit vanwege de vrolijke kleuren, het afwijkende perspectief en het “MAK-gevoel”.

Als winnaar mag Mieke nu aan de slag met het samenstellen van een expositie van haar foto’s. Deze expositie zal vanaf medio februari 2018 te zien zijn in het bezoekerscentrum van MAK Blokweer. Toegang is gratis.