GPS tocht: Droge Voeten Route

Hoe kan het dat wij leven in een gebied dat onder de zeespiegel? Hoe houden wij droge voeten
terwijl het klimaat verandert?

drogevoetenroute-publiek-A5-1504-LR.jpgDit zijn actuele vragen die vragen om een goed antwoord. Je vindt ze via de uitdagende Droge Voeten Route. Met behulp van een tablet speur je met GPS door het Natuurpark Blokweer. Onderweg bouw je een mini stuwdam, je doet een waterproef, bootst een evacuatie na, je gaat peilverschillen vaststellen en je vindt heel veel weetjes over waterbeheer. Leuk om met je familie of vriendengroep te doen. Je maakt een ontspannen wandeling door het mooie Natuurpark Blokweer en je steekt er ook nog iets van op!

Combineer
Wil je er een echt feestelijk dagje van maken? Combineer je wandeling met een picknick of high tea. Je kunt deze activiteit ook boeken in combinatie met een arrangement van Partyrestaurant de Nadorst. Informeer naar de mogelijkheden!

GPS pakket
Een GPS pakket bestaat uit een tablet met GPS en een aantal attributen voor de doe-opdrachten. Per pakket kun je met maximaal 5 mensen speuren. Er zijn 8 pakketten tegelijkertijd te reserveren, dus voor een groep van maximaal 40 personen. Neem een eigen camera mee om foto's te maken!
De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Reserveren
Je reservering moet minstens 1 dag van tevoren bij ons binnen zijn i.v.m. de materialen. Je kunt reserveren bij de informatiebalie (0229)266344 of via email.

De tablets zijn op dit  moment in technisch onderhoud waardoor deze route tijdelijk niet gereserveerd kan worden.

Kosten
De kosten bedragen €30 voor het eerste pakket. Elk volgend pakket kost €20. Neem ook je ID-kaart mee.

GPS tocht Droge Voeten Route is mogelijk gemaakt met financiële steun van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Er is ook een Droge Voeten Route voor het onderwijs. Meer informatie daarover vind je hier: https://www.mak-blokweer.nl/onderwijs/scholenprogramma/droge-voeten-klimaat-en-water-groep-678/