Themadag Levende Tuinen

Kosten: gratis

Zondag 25 maart 2018, 10:00 - 16:00

Een levende tuin is een tuin die barst van het leven; vogels badderen in de vijver, vlinders snoepen uit de bloemen en bijen doen hun nuttige werk in de bloeiende fruitboom bij het terras. Er is ieder seizoen wat te beleven. Hoe breng je jouw tuin of balkon tot leven, en kan dit zonder te ploeteren? Voor het antwoord op deze vraag kom je naar de jaarlijkse Levende Tuinen-themadag, georganiseerd in samenwerking met de KNNV vereniging voor veldbiologie.

 

vlinder_2.JPGOp de Levende Tuinen-dag kun je ideeën opdoen en advies inwinnen om je tuin tot leven te brengen! Hoe vul je je tuin met geuren en kleuren, en hoe maak je hem aantrekkelijk voor egels, vlinders, bijen of vogels? En bestaat er ook zoiets als een levend balkon?
 

KNNV Vereniging voor Veldbiologie

Op de Levende Tuinen-markt zijn een aantal vertegenwoordigers van de KNNV Vereniging voor Veldbiologie aanwezig om deskundig advies te geven en je vragen over levende tuinen te beantwoorden. Bijvoorbeeld als je meer wilt weten over regenwateropvang, geschikte planten voor vlinders en insecten, of onderhoudsvriendelijk tuinieren. Bij de kraam van de KNNV kun je terecht voor plantmateriaal en folders en boeken met tuiniertips. Ook geven de vertegenwoordigers twee keer een lezing in het MAK Café over hoe je je tuin aantrekkelijk maakt voor specifieke dieren. Om 14:00 is er een lezing over vlinders en om 15:00 over vogels.
 

De Bijenkans

bijenkans.jpgAantrekkelijk groen staat aan de basis van elke levende tuin. Ecologische kwekerij De Bijenkans is gespecialiseerd in biologische bijen- en vlinderplanten. Er is keuze uit vaste, één- en tweejarige tuinplanten en wilde botanische en gecultiveerde soorten. Alle soorten worden ecologisch gekweekt, met weinig bemesting en beregening. Dit zorgt voor planten die tegen een stootje kunnen!
 

De Kloostertuin/MAK Blokweer

Misschien ken je de Kloostertuin al als de plek bij het MAK waar allerlei kruiden gekweekt worden en waar de bijen druk rondzoemen. Bij deze kraam vind je zaden van bloeiende planten uit de Kloostertuin. Ook kun je stekjes en ander plantenmateriaal meenemen (zolang de voorraad strekt) om thuis te planten. Voor kinderen is er hier doorlopend een knutselactiviteit. Zij kunnen een insectenhotelletje maken om thuis op te hangen.
 

De Levende Tuinen-themadag valt dit jaar tegelijk met de maandelijkse MAKS' Biomarkt. Een leuke gelegenheid om beide te combineren! Entree en advies zijn gratis.