Speurtochten

Bij de informatiebalie zijn verschillende speurtochten verkrijgbaar. Je krijgt een rugzakje of een tas mee waarin je alles aantreft wat je kunt gebruiken op je tocht door de Rietkreek of het Natuurpark. Trek stevige schoenen aan en ga op ontdekkingspad!

GPS routes

Droge Voeten Route

Hoe houden we droge voeten in een gebied dat onder de zeespiegel ligt? Dit is een actuele vraag die vraagt om een goed antwoord. Je vindt ze via de uitdagende Droge Voeten Route. Leuk om met het hele gezin of met een vriendengroep te doen of tijdens een kinderfeestje! Deze actuele GPS route is een Blokweer Adventure en vervangt de routes 'Mollenstreken' en 'Wat weet de mol?'.
> Lees meer

Rugzakroutes

Maks' Mollenpad (4 t/m 7 jaar)

Een avontuurlijke speurtocht door het natuurpark met de kijkboerderij als eindpunt. Gewapend met rugtas en schepnet gaan de kinderen op een leuke manier kennis maken met de planten en dieren van MAK Blokweer. Alle zintuigen worden ingezet! Deze speurtocht kan geboekt worden van april t/m september.
Tijdsduur: ongeveer 1,5 uur

Nieuw! Rob en andere rare vogels (4 t/m 7 jaar)

Een verrassende speurtocht in de Rietkreek van MAK Blokweer. In de Rietkreek leeft Rob de Roerdomp. Rob is een bijzondere vogel. Hij kan zich heel goed verstoppen. Heel af en toe laat hij zich zien. De kinderen gaan met een rugzak vol opdrachten en hulpmiddelen op zoek naar Rob en andere vogels, luisteren naar vogelgeluiden, kijken of de eerste zwaluwen terug zijn van hun vakantie naar de zon en misschien zijn er al vogelnesten? Deze speurtocht kan geboekt worden van begin maart tot half mei.
Tijdsduur: ongeveer 1,5 uur

Maks' Dierenspoor (7 t/m 10 jaar)  

Een avontuurlijke speurtocht door het natuurpark met de kijkboerderij als eindpunt. Gewapend met rugtas en schepnet gaan de kinderen op een leuke manier kennis maken met de dieren van MAK Blokweer. Dat zijn niet alleen boerderijdieren, ook de kleine wilde dieren in en rond het water en zelfs in de grond doen mee! Deze speurtocht kan geboekt worden van april t/m september.
Tijdsduur: ongeveer 1,5 uur

Maks' Waterwereld (7 t/m 10 jaar) 

Een leuke en leerzame speurtocht langs de Rietkreek van Mak Blokweer. De kinderen ontdekken over het leven in en rond het water. Met een schepnet en rugzak onderzoeken ze insecten, vogels en planten. Dit feest kan geboekt worden van mei t/m september.
Tijdsduur: ongeveer 1,5 uur

De rugzakroutes kosten € 7,75. In de rugzak vind je ondezoeksmaterialen en een opdrachtenboekje. Een extra opdrachtenboekje kost € 2,75.