SPRING!

Hoera, het is lente! De schapen worden geschoren en de natuur bloeit op. Dat gaan we vieren tijdens SPRING!, een evenement voor het hele gezin, op 27 mei 2018!

Poster-A5-Spring-HR-Advertentie-195x130-180425.jpg
SPRING! is nieuw en vertrouwd (voorheen het Schaapscheerdersfeest). Er zijn de hele dag door demonstraties schapen scheren. Verder is er theater, staan er kramen met biologische producten, en kun je aan allerlei lente-activiteiten meedoen. Beleef de lente tijdens dit spetterende evenement!

De meeste activiteiten zijn doorlopend en gratis toegankelijk. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd. Bij enkele activiteiten is beperkt plaats. Reserveren is niet verplicht, maar verzekert je wel van deelname.

Activiteiten:

 

 • Ontbijten met de geiten
  Tussen 10:00 en 12:00 kun je aanschuiven aan lange tafels langs de weide op de Molshoop. Hier wordt een lekker ontbijtje opgediend met ingrediënten van de kraamhouders van MAKS' Biomarkt. Ondertussen geniet je van het gezelschap van onze geiten en hun lammeren. Kosten: €2,50 per persoon.
  > Reserveer voor deze activiteit
   
 • Bamboeyoga voor iedereen
  Superleuk om als ouder en kind samen te doen: meedoen aan de yogales met Bamboeyoga! De les duurt van 14:30 tot 15:00 en is geschikt voor alle leeftijden. Spelenderwijs verbeter je je lichaamshouding en je concentratievermogen. Kosten: €1,- per kind t/m 12 jaar, €2,50 per volwassene.
  > Reserveer voor deze activiteit
   
 • Meespeeltheater voorkinderen
  Bij het theater van Theatralala mogen kinderen niet alleen kijken, ze mogen ook meedoen. Echt meespeeltheater dus! Uiteraard staat de voorstelling in het teken van de lente. Theatralala geeft twee voorstellingen: 13:30 - 14:00 en 15:15 - 15:45. Voor gezinnen, leuk vanaf ca. 4 jaar. Kosten: €4,50 per persoon.
  > Reserveer voor deze activiteit
   
 • Demonstraties schapenscheren
  Dierenverzorger Roy geeft de hele dag door demonstraties schapen scheren. Van dichtbij kun je zien hoe de mooie wol netjes wordt afgeschoren.
   
 • Interactieve watertafel
  Kom ervaren hoe we droge voeten kunnen houden in West-Friesland! Guido van Belle van Belevenisonderwijs  is aanwezig met een interactieve watertafel. Hier kun je onderzoeken, kledderen en spetteren.
   
 • tegel.jpgKleur jouw OER-tegel
  Zit je vol inspirerende lentekriebels? Haal een tegel uit je tuin en kom hem beschilderen! Met alle beschilderde tegels wordt een pad aangelegd naar de tribune voor de voorstelling OER, die in september plaats zal vinden. Je ontvangt voor je ingeleverde tegel zaadjes of een plantje voor in je tuin!
   
 • MAKS' Biomarkt
  Tegelijk met SPRING! vindt ook MAKS' Biomarkt plaats. Hier maak je kennis met de (h)eerlijkste producten uit de regio, van groente en fruit tot thee en gebak.
   
 • Zaadbommen kneden
  Deze bommen zorgen voor een uitbarsting van bloeiende lentebloemen in je tuin of op je balkon! De gebruikte zaden komen uit de Kloostertuin van het MAK. Voor wie niet bang is om zijn groene vingers vuil te maken. Kosten: €1,- per bom.
   
 • Tentenshow Karsten Travelstore
  In de weides achter de Kijkboerderij heeft Karsten Travelstore dit weekend een groot aantal tenten opgezet. Hier kunnen bezoekers de tenten van binnen en buiten bekijken en er zijn medewerkers van Karsten aanwezig voor vragen en advies.
   
 • Fotoshoot Flower Powerflower power.jpg
  Bij de lente horen bloemen! Duik in onze verkleedkist, trek een fraaie flower power-outfit aan en poseer voor een vrolijke voorjaarsfoto! Kosten: €1,- per foto.
   
 • En verder...
  Schminken, lammetjes en andere boerderijdieren aaien, eten en drinken in het MAK Café, ravotten in de natuurspeeltuin, struinen door het natuurpark, tentoonstelling 'Theater van het Landschap', en nog veel meer!

 

SPRING! is leuk voor het hele gezin en toegang is gratis! Honden zijn niet toegestaan.