SPRING!

fotoshoot.jpgFotoshoot

Heb je meegedaan aan de fotoshoot in de Rietkreek? De foto's zijn nu beschikbaar voor download. Kijk gauw of je er tussen staat!

De foto's zijn te bekijken en te downloaden via SPRING! 2019 op MyAlbum.

 

Zondag 26 mei, 10:30 - 16:00

Hoera, het is lente! De schapen worden geschoren en de natuur bloeit op. Dat gaan we vieren tijdens SPRING!, een evenement voor het hele gezin, op zondag 26 mei!

Poster SPRING 2019.jpg
SPRING! is nieuw en vertrouwd (voorheen het Schaapscheerdersfeest). Er zijn de hele dag door demonstraties schapen scheren. Verder kun je aan allerlei lente-activiteiten meedoen en snuffelen en proeven op de biologische markt. Beleef de lente tijdens dit spetterende evenement!

De meeste activiteiten zijn doorlopend en gratis toegankelijk. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd. Bij enkele activiteiten is beperkt plaats. Reserveren is niet verplicht, maar verzekert je wel van deelname.
Ook bij slecht weer kun je gezellig langs komen, alle activiteiten vinden dan binnen plaats!
 

 • Ontbijten met de geiten
  's Ochtends kun je aanschuiven aan lange tafels langs de weide voor een lekker ontbijtje opgediend met ingrediënten van de kraamhouders van MAKS' Biomarkt. Ondertussen geniet je van het gezelschap van onze geiten en hun lammeren. Het ontbijt wordt twee keer opgediend: 10:30 - 11:30 en 11:30 - 12:30.
   
 • Demonstraties schapenscheren
  Dierenverzorger Roy geeft de hele dag door demonstraties schapen scheren. Van dichtbij kun je zien hoe de mooie wol netjes wordt afgeschoren. Tijd: doorlopend
   
 • Slootbeestjes-excursie

Stevige schoenen aan en onderzoeken maar! Onder begeleiding van een medewerker van MAK Blokweer ontdek je het verrassend rijke onderwaterleven van natuurpark Blokweer. Deelname is gratis. Tijd: vanaf 12.30
 

 • MAKS' Biomarkt
  Tegelijk met SPRING! vindt ook MAKS' Biomarkt plaats. Hier maak je kennis met de (h)eerlijkste producten uit de regio, van groente en fruit tot ijs en gebak. Tijd: doorlopend

 

 • Klimaatbus

Kom snuffelen in de Klimaatbus vol met experimenten en wetenswaardigheden over waterbeheer en klimaatverandering! Er is een limiet aan het aantal mensen dat tegelijk in de bus kan, je kunt ter plekke een (gratis) kaartje reserveren.
Tijd: doorlopend
 

 • Geheimen van de Kloostertuin
  Elke plant heeft een geheim. Welke eeuwenoude toepassingen hebben de planten in de Kloostertuin? En wat is daar tegenwoordig nog van over? We bekijken het tijdens een wandeling door de Kloostertuin vol oude kruiden en krachtige planten. Tijd: 14.00

 

 • En verder...
  Schminken, rietkreek-fotoshoot, lammetjes en andere boerderijdieren aaien, eten en drinken in het MAK Café, ravotten in de natuurspeeltuin, struinen door het natuurpark, tentoonstelling 'Theater van het Landschap', en nog veel meer!

 

SPRING! is leuk voor het hele gezin en toegang is gratis! Honden zijn niet toegestaan.