Geheimen van de Kloostertuin

MAK Blokweer, de KNNV en IVN organiseren in 2019 een reeks natuurwandelingen door heel Hoorn. Op zondag 26 mei leidt een vrijwilliger van MAK Blokweer je door de Kloostertuin. Speciale aandacht gaat uit naar de eeuwenoude praktische toepassingen van de planten die hier groeien.

Elke plant heeft een geheim. Waar wordt de wortelstok van de baardiris voor gebruikt? Hoe werd de rode verf gewonnen uit het blad van de wede, en wat zijn de gunstige werkingen van de koningskaars? Hoe men sinds de oudheid met deze geheime plantenkennis omging en wat daar tegenwoordig nog van over is, bekijken we tijdens een rondleiding in de Kloostertuin, een rijk bloeiende kruidentuin op de plek waar vroeger klooster Nieuwlicht stond.

De wandeling begint om 14:00 vanaf het terrein van MAK Blokweer. Rond 16:00 zijn we terug bij het startpunt. Deelname is gratis.  VOOR DEZE WANDELING KUNT U GEEN RESERVERING MEER MAKEN!

Op 26 mei vindt bij MAK Blokweer ook SPRING! plaats, een vrolijke lente-fair voor het hele gezin.

Reserveer direct voor deze activiteit

De gevraagde gegevens hebben wij nodig om de dienst te kunnen leveren, zij worden verwijderd na datum van de activiteit. Door op 'Reserveer nu!' te klikken gaat u akkoord met het gebruik van uw gegevens voor dit doel.


Deel deze pagina:Bekijk hier de volledige agenda