OER-diner

Datum en tijd: 29 jun. 2018 19:00

kosten: € 17,50 per persoon (excl. drankjes)

Een echt OER-mens leeft in verbinding en balans met de natuurlijke wereld om hem of haar heen. Bijvoorbeeld door lekkere natuurlijke ingrediënten van lokale oorsprong te eten. Op vrijdag 29 juni verzorgen cateraars Gonnie en An een toepasselijk en gevarieerd viergangendiner in het bezoekerscentrum van MAK Blokweer. Tussen de gangen door geeft Dos Winkel van de Sea First Foundation een lezing over het leven in de oceanen en onze invloed hierop. Kortom: een avond waarop het OER-gevoel in je smaakpapillen én in je omgang met de wereld wordt aangewakkerd.

 

Het OER-diner is een aanloopje naar de theatervoorstelling OER!, die in september zal plaatsvinden in het natuurpark van MAK Blokweer. Net als het OER-diner staat de voorstelling in het teken van de relatie tussen de mens en zijn leefomgeving. Als dinergast geniet je aan gezellige lange tafels van heerlijk eten, informatie over de oceanen, uitwisseling met elkaar en natuurlijk het gezamenlijke OER-gevoel.

De avond en het diner wordt geopend door Ruud Maarschall van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Het menu

gazpacho-andaluz-800x477.jpgCateraars Gonnie en An verzorgen een heerlijk viergangendiner van lokale, biologische ingrediënten. Het menu ziet er als volgt uit:

  • Gele papriksasoep of gazpacho (afhankelijk van het weer)
  • Weedburgertje op een broodje met salade
  • Risotto met zomergroenten en groene asperges
  • Omgekeerde appeltaart met room


De gerechten bevatten geen vlees of vis. Wil je aanschuiven en heb je speciale dieetwensen? Geef het van tevoren door, dan wordt er voor een passend alternatief gezorgd.

De lezing

OER-diner Dos Winkel-min.jpgTussen de gangen door vertelt Dos Winkel van de Sea First Foundation zijn verhaal over het leven in de oceanen en hoe onze leefgewoonten en voedselconsumptie daar van invloed op zijn. Dos is onderwaterfotograaf en heeft in veel oceanen gedoken en gefotografeerd. Geschokt door de hoeveelheid plastic en andere rotzooi in het water richtte hij de Sea First Foundation op. Deze stichting zet zich in voor educatie en bewustwording omtrent het belang van de oceanen en de invloed die menselijke leefgewoontes hierop hebben.

Reserveren

Het diner is gericht op volwassenen en vindt plaats op vrijdag 29 juni vanaf 19:00 (inloop vanaf 18:30). Aanmelden kan telefonisch (0229-266344), via email naar info@mak-blokweer.nl of met het formulier hieronder.

Speciale OER-prijs: € 17,50 per persoon (excl. drankjes).

Deze activiteit is volgeboekt. Reserveren is niet meer mogelijk.


Deel deze pagina:Bekijk hier de volledige agenda