Zangvogelwandeling

MAK Blokweer, de KNNV en IVN organiseren in 2019 een reeks natuurwandelingen door heel Hoorn. Op zaterdag 6 april leidt een vrijwilliger van de KNNV je door het Julianapark. Speciale aandacht gaat uit naar de zangvogels die je hoort en het lied dat zij zingen.

Het voorjaar staat op springen. Vogels komen terug om te broeden en zijn bezig om een territorium uit te kiezen. Dat doen ze door te zingen om andere vogels te laten weten dat zij er de baas zijn en om een partner te vinden. Een mooie gelegenheid om ons eens meer te verdiepen in vogelzang. Omdat vogels vooral zingen als ze wakker worden moeten daar wel vroeg voor uit de veren. We zullen een wandeling maken door het Julianapark en ons laten leiden door de zingende vogels. Natuurlijk komt vogelherkenning ook aan bod. Een verrekijker is handig om de vogels wat beter van dichtbij te bekijken.
 

De KNNV Hoorn/West-Friesland houdt op zaterdag 6 april een excursie in het Julianapark, waarbij we op zoek gaan naar zangvolgels. Kom met ons meedoen! We verzamelen om 7:00 uur op de hoek bij de brandweerkazerne in het Julianapark. Rond 9:00 zijn we terug bij het startpunt. Deelname is gratis.

Voor meer aanmelden en meer informatie: neem contact op met Jan-Pieter de Krijger, via n.h.secretaris@hoorn.knnv.nl.


Deel deze pagina:Bekijk hier de volledige agenda