Zeldzaam lekker diner

kosten: € 22,50 per persoon (excl. drankjes)

Op vrijdag 15 maart organiseert MAK Blokweer een zeldzaam lekker diner waar je met lichaam en geest kennis kunt maken met de diverse functies van onze Zeldzame Huisdierrassen.

 

zeldzaam-lekker-diner-schapen.jpegÉén van de kerntaken van MAK Blokweer als natuur- en milieu-educatiecentrum is om bezoekers bewust te maken van hun relatie met de natuur. Hier hoort ook de functie van de natuur als voedselverstrekker bij. Dit laten wij onder andere zien door periodiek (wanneer de dieren een bepaalde leeftijd bereiken) de mannelijke lammeren van onze Mergelland-schapen te laten slachten en hun vlees te verkopen. Op vrijdag 15 maart wordt er voor het eerst een compleet diner rond de voedselfunctie van onze Zeldzame Huisdierrassen georganiseerd, met vlees van onze eigen boerderij op het menu.

Als dinergast geniet je aan gezellige lange tafels van heerlijk, biologisch eten van lokale oorsprong. Het hoofdmenu wordt bereid met het vlees van onze eigen Mergellander-lammeren. Tussen de gangen door wordt er een lezing gegeven over de oorsprong van het vlees dat op je bord ligt én over andere Zeldzame Huisdierrassen. Hoe zijn deze rassen ontstaan, en welk nut hebben zij nu en in de toekomst? De lezing wordt verzorgd door Nonja Remijn (Stichting Zeldzame Huisdierrassen) en Daphne van Rooden (Teamleider Kijkboerderij MAK Blokweer).

Het menu

Cateraars Gonnie en An verzorgen een heerlijk driegangendiner van lokale, biologische ingrediënten. Heb je speciale dieetwensen? Geef het bij je reservering door, dan wordt er voor een passend alternatief gezorgd.

  • Voorgerecht: Mosterdsoep met zalm en lenteui
  • Hoofdgerecht: Stoofpot van lamsvlees met een colcannon en salade van vergeten groenten, of
  • Vegetarisch hoofdgerecht: paddenstoelenragout
  • Nagerecht: Bread and butter pudding

 

SZH-logo.pngZeldzame Huisdierrassen

Het Mergellandschaap is een door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen erkend Zeldzaam Huisdierras. De Stichting Zeldzame Huisdierrassen zet zich in voor het behoud van authentieke, zeldzaam geworden oer-nederlandse landbouwhuisdierrassen. Dit doet de Stichting door de rassen een functie te geven, in natuurbeheer of als bron van wol of vlees. Het motto van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen is dan ook "red een ras, eet hem op!".

Waarom het belangrijk is om Zeldzame Huisdierrassen in stand te houden, welke rassen er bij MAK Blokweer te vinden zijn en welke functies de dieren hier vervullen, daarover gaat de lezing tijdens het diner.

Reserveren

Het diner is gericht op volwassenen en vindt plaats op vrijdag 15 maart vanaf 19:00 (inloop vanaf 18:30) tot ca. 21:30. Aanmelden kan telefonisch (0229-266344), via email naar info@mak-blokweer.nl of met het formulier hieronder. Vermeld hierbij het aantal personen. Let op: uw reservering is pas definitief wanneer u een bevestigingsmail heeft ontvangen.

Prijs: € 22,50 per persoon (excl. drankjes), er kan op de avond zelf ter plekke betaald worden.

Reserveer direct voor deze activiteit

De gevraagde gegevens hebben wij nodig om de dienst te kunnen leveren, zij worden verwijderd na datum van de activiteit. Door op 'Reserveer nu!' te klikken gaat u akkoord met het gebruik van uw gegevens voor dit doel.


Deel deze pagina:Bekijk hier de volledige agenda