Bezoekerscentrum MAK Blokweer

_DSC7250A.JPGHet bezoekerscentrum is half ondergronds gebouwd en wordt de Molshoop genoemd.

De Molshoop is een uniek gebouw dat door zijn karakteristieke heuvelvorm
grotendeels in het landschap opgaat. In het gebouw zijn twee verdiepingen waarvan de begane grond onder het maaiveld ligt. Een glazen pui op de begane grond grenst aan water, zodat er een inkijkvenster is ontstaan. Het dak is bedekt met een dikke laag aarde en grasbegroeiing.

Het gebouw biedt als bezoekerscentrum ruimte voor educatie en recreatie aan groepen, ontvangst van individuele bezoekers of groepen, groene activiteiten,
Molshoop gebouw MAK Blokweerexposities, cursussen, lezingen en onderzoeksactiviteiten. De Molshoop is rookvrij en helaas beperkt toegankelijk voor invaliden door het ontbreken van een lift.

Theater van het Landschap

Op de bovenverdieping is een interactieve permanente tentoonstelling ingericht. Acteurs in hun decor vertellen op theatrale en humoristische manier over de mensen in dit landschap. Maks de Mol is de gids en daagt bezoekers jong en oud, klein en groot uit om kennis met ze te maken. Hij wacht je al op bij de ingang. Kruip ook eens door zijn mollengang en beleef wat hij ondergronds meemaakt als hij door het landschap graaft!

MAK Café

IMG_1846-CROP.jpgEven bijkomen met thee, koffie, mollensap, chocolademelk of een heerlijk ijsje... In het seizoen wordt er taart verkocht, vaak gebakken met fruit uit eigen boomgaard. Ook voor een tosti of een ander lekker broodje kun je hier terecht.

Bij de informatiebalie krijg je een helpende hand bij activiteiten, kinderfeestjes, reserveringen en alle andere vragen die je maar hebt. Er worden zoekkaarten, loeppotjes, bijenhotels en zakjes geitenvoer verkocht. In het seizoen zijn er ook verse scharreleieren, honing van de MAK-bijen en zaden uit de Kloostertuin te koop.

Samenwerking

Naast het programma van MAK Blokweer als locatie voor het Scholenprogramma en de openstelling voor publiek wordt de ruimte drie middagen per week gebruikt als buitenschoolse opvang locatie van Stichting Kinderopvang Hoorn. Daarnaast biedt de Molshoop één dag per week locatie aan dagbesteding voor cliënten van Esdégé Reigersdaal.


Deel deze pagina: