Onze boomgaard

Alle fruitbomen in de boomgaard zijn Oudhollandse hoogstamfruitrassen. Zo zijn er 40 verschillende soorten oude appelrassen, 40 oude perenrassen en 8 pruimenbomen. 

 

Voor het  onderhouden van de boomgaard krijgen we hulp van POM, de Pomologische Vereniging Noord-Holland, een werkgroep ter bescherming van hoogstamfruitbomen. Zij helpen ons het met snoeien en ander onderhoud van de zeldzame Oudhollandse hoogstamfruitbomen. De boomgaard wordt begraasd door de kudde Mergellanders.

Adopteer een peer!

Wordt adoptieouder van een hoogstamfruitboom!
Stel je eens voor: een heerlijke appeltaart gemaakt van zelf geoogste eigen appels, of een warme peren tarte tatin gemaakt van zelf geoogste eigen peren, of een lekkere zoete pruimenjam gemaakt van de pruimen van je adoptieboom... Als je van koken en van de natuur houdt, en je wilt graag wat doen aan het behoud van onze hoogstamfruitboomgaard, wordt dan snel adoptieouder van één van onze hoogstamfruitbomen! Als adoptieouder van een van de unieke hoogstamfruitbomen zorg je ervoor dat we het nodige onderhoud aan de boomgaard kunnen blijven doen.  
Om adoptieouder te worden vragen we per jaar een donatie van € 35,-. Als dank krijg je een eigen unieke fruitboom met een naambordje op de boomkast waarop de naam van het ras van de boom en je naam worden vermeld.  Bovendien ben je automatisch lid van Stichting 'Vriend van Maks' en ontvang je 4 x per jaar onze digitale nieuwsbrief.