Natuurspeelplaats

Als wij bedenken waar we als kind vroeger speelden dan is er veel veranderd. Er zijn niet veel ongebruikte stukjes land meer waar je ongestoord kunt spelen. Er zijn wel veel mogelijkheden om dit soort landjes te maken.


natuurspeelplaatsBinnen de huidige strenge regelgeving en veiligheidseisen is nog veel leuks te maken. En dat heeft de gemeente Hoorn dan ook gedaan. Naar een ontwerp van kinderen van een zestal scholen uit de omliggende wijken hebben de Twee Heren van het gelijknamige ecologische hoveniersbedrijf in samenwerking met NMA De Drecht en MAK Blokweer een prachtig stukje speelwerk gerealiseerd. En de ontwerpers hebben samen met buurtbewoners geholpen!

Een speciale plek wordt ingenomen door het kunstwerk van de Hoornse kunstenares Mai Movrin. Het is zo geplaatst dat het een natuurlijke postitie inneemt binnen het geheel van de natuurspeelplaats en het natuurpark Blokweer.  

natuurspeelplaatsSpelen in de natuur wordt door kinderen meer gewaardeerd dan de bekende speeltuin met traditionele speeltoestellen. Juist de afwezigheid van deze middelen helpt de fantasie van het kind te prikkelen. Natuurspeelplekken stimuleren het kind zowel motorisch als sociaal.

MAK Blokweer is dan ook erg blij met de natuurspeelplaats in Natuurpark Blokweer. Sinds de opening in 2011 spelen er vele kinderen (en ouders!). Ook buiten de openingstijden van het bezoekerscentrum is de natuurspeelplaats bereikbaar.
Bij activiteiten voor scholen is de natuurspeelplaats een geliefde plek om te pauzeren. Zelfs een voorstelling in het amfitheater behoort tot de mogelijkheden!


Deel deze pagina: