Doorzie Doorzichtig Waterdicht

Kom naar deze spetterende tentoonstelling! Je kunt op onderzoek in het waterlaboratorium en bij de watertafel. Meet jouw water-voetafdruk, doe opdrachten rond de 'waterplaneet' en leer alles over duurzaam waterverbruik.

De expositie ‘Waterdicht’ is een brede interactieve watertentoonstelling, alle kanten van het thema water worden belicht. De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 12 september t/m 27 november 2018 en is geschikt voor gezinnen en kinderen vanaf 8 jaar.
Toegang is gratis.
HHNK_logo-staand_kleur_300dpi-706x1024.png
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het oppervlaktewater. Het water in beekjes, sloten, kanalen, plassen en meren moet schoon zijn. Dat doen zij door het zuiveren van afvalwater, het handhaven van een streng vergunningenbeleid, het verminderen van lozingen, te baggeren, het water ecologisch gezond te maken en te houden.
 

Onderwijsprogramma

Voor scholen is er een speciaal project gemaakt waarbij leerlingen o.a. een vezamelmap bijhouden en de interactieve gastles "Waterhelden" ontvangen op school. Meer informatie en reserveren voor scholen: https://www.mak-blokweer.nl/onderwijs/doorzie-doorzichtig-waterdicht