Feestweek in de voorjaarsvakantie

Op 23 februari opent de vernieuwde benedenverdieping van bezoekerscentrum De Molshoop eindelijk haar deuren! Om dit te vieren, heeft MAK Blokweer voor de week van de opening een feestelijk activiteitenprogramma samengesteld. Tijdens de voorjaarsvakantie geeft MAK dus een heuse feestweek!

 

De feestweek begint op de vrijdag voor de vakantie (23 februari). Dan verzorgt wethouder Samir Bashara de officiële opening van het vernieuwde MAK Café! Bezoekers kunnen dan voor het eerst een kijkje nemen en aansluitend is er een hapje en drankje voor alle aanwezigen.

Alle peuters en kleuters van Hoorn mogen als eerste van de nieuwe ruimte genieten tijdens het Vrolijk Voorleestfeest op 25 februari. Zit je op de peuterspeelzaal, dan heb je helemaal geluk, want speciaal voor peutergroepen wordt het Voorleestfeest al gehouden vóór de opening!

De hele feestweek lang kun je tijdens onze openingstijden een spetterende vissenknutsel komen maken. Versier onze koraalboom met jouw zelfgemaakte vis!

Op woensdag 28 februari geven Mychel Cornelissen en poppentheater Blauwblauw twee keer de voorstelling Wouter en zijn droom. Deze avontuurlijke (en soms ook wel spannende!) voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

De feestweek wordt afgesloten met een vernieuwende, smakelijke én leerzame avond voor volwassenen. In samenwerking met biologische catering Moeder Natuur en Greenpeace organiseert MAK Blokweer op vrijdag 2 maart voor het eerst een zogeheten dinner lecture. Tijdens een presentatie over de stand van onze oceanen genieten bezoekers van een toepasselijk driegangendiner.

 

Van 8 januari t/m 22 februari is de Molshoop gesloten vanwege verbouwingen.

Zolang de Molshoop gesloten is, is het niet mogelijk het MAK Café of de tentoonstelling te bezoeken. Ook kunnen er geen kinderfeestjes binnen worden gehouden.

De Kijkboerderij, het park en de tuinen blijven gewoon toegankelijk tijdens onze openingstijden (woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00).