Gezond Natuur Wandelen in Hoorn

Wandel mee!

De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Hoorn start vanaf 1 november wekelijks met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Elke woensdag om 10.00 vanuit Bezoekerscentrum, Natuurpark en Kijkboerderij MAK Blokweer. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

 

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt kan worden en de kans op een chronische ziekte sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.

Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Doe mee!

Ga ook meedoen met Gezond Natuur Wandelen. Elke woensdagmorgen om 10.00 vanuit Bezoekerscentrum MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker. Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl