Makker in de schijnwerpers: Camhyra

In deze rubriek interviewt onze vrijwilligerscoördinator Riek Rijkers vrijwilligers over hun ervaringen bij het MAK en wat ze verder nog kwijt willen. Deze keer: Camhyra, ondersteunend medewerker. Ze is in november 2017 begonnen bij het MAK om na een ziekteperiode geleidelijk meer uren op te bouwen.

 

camhyra.jpgWaar komt jouw naam vandaan?

Ik ben van Surinaams/Hindoestaanse afkomst, daar komt mijn achternaam vandaan. Mijn moeder heeft mijn voornaam bedacht, je spreekt het uit als Ka-mie-ra. Zij wilde gewoon een naam verzinnen die ze nog nooit eerder had gehoord en die je op een aparte manier schreef. Ze had de C uitgekozen als uitgangspunt en ging daar mee aan de haal. Tot op de dag van vandaag ben ik mijn naam nog niet tegen gekomen bij een ander, ook niet in een andere spelling. Echt uniek dus! En daardoor voor velen ook echt moeilijk om te onthouden, haha!

Wat voor werk doe je bij het MAK?

Als ondersteunend medewerker ben ik aanwezig op dagen
dat het bezoekerscentrum en de kinderboerderij gesloten zijn voor het publiek. Tot afgelopen week was dat op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagochtend, maar door een nieuwe kans is de dinsdag vanaf nu weggevallen. Op maandag houd ik me bezig met administratieve werkzaamheden. Zo heb ik in de afgelopen maanden een oud bestand voor KDV's en BSO's gebeld om de huidige gegevens na te lopen en recenter ben ik veel met scholen in contact geweest om de Waterdicht tentoonstelling als lesprogramma voor te stellen. Op de overige dagen zorg ik dat er tijdens de ochtend- en lunchpauze koffie en thee staat en doe ik licht schoonmaakwerk. Ook ben ik verantwoordelijk voor het verversen van de bloemen die op de balie en de leestafel staan. Ongeveer om de week haal ik bloemen en stel ik die zo samen in de vaas totdat er een prachtig boeket ontstaat. Daarnaast ondersteun ik NME ook wel eens met het lamineren en/of snijden van materialen voor lessen en activiteiten.

Wat heb je zoal gedaan voor je bij het MAK kwam?

Geen vrijwilligerswerk, is het eerste wat er nu door mijn hoofd schiet. Voor ik bij het MAK kwam had ik een heel druk leven met voornamelijk veel aan het werk zijn, en in mijn vrije tijd het bezoeken van muziekfestivals, concerten en als er nog wat tijd over was leuke dingen doen met vrienden. Voor ik bij MAK begon, heb gewerkt als client service manager bij een bedrijf in Hoorn dat onderzoeken faciliteert. Ik had direct contact met de klanten die op zoek waren naar deelnemers voor een onderzoek dat zij wilden doen en die onderzoeksvragen zette ik uit bij de interne projectmanagers, een soort spreekbuis. Daarvoor heb ik 6 jaar als Meeting & Events Coördinator gewerkt voor 2 internationale hotels in de Amsterdam/Schiphol regio.

Waarom ben je vrijwilliger geworden bij het MAK?

Ik was op zoek naar een plek waar ik me thuis voel, op zoek naar rust en toch de mogelijkheid om weer het gevoel te hebben aan de werkende wereld bij te dragen. Ik had geen idee wat ik zou willen of kunnen doen. Via het Vrijwilligerspunt kwam ik bij het MAK. En het klikte: natuur, milieu, de kinderboerderij, de mensen, alles hier is leuk!

Waarom blijf je bij ons?

Ik ben hier lekker op mijn plek! Leuke mensen, leuk werk en ik kan mij heerlijk uitleven in het bloemschikken, wat duidelijk een nieuwe hobby van me is geworden. Ik vind het fijn om ongeveer om de week mooie bloemen uit te zoeken en daarvan mooie boeketten te maken om de Molshoop er nog stralender te laten uitzien.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Haha, het leukste vind ik het maken van de boeketten, hoewel dat niet een van mijn originele taken was! Maar nu ik er over nadenk, vind ik de dankbaarheid die door iedereen wordt geuit voor alles wat ik doe het allerleukste. Het maakt niet uit wat het is, van koffiezetten tot de ramen afnemen, van het lamineer- en snijwerk voor NME tot het legen van de compostbakjes, van het bellen naar scholen tot het klaarzetten voor een bijeenkomst, overal is oprechte dankbaarheid voor, en dat is echt het allerleukste van mijn werk bij het MAK.

En wat het minst leuke?

Minst leuke vind ik het vegen en/of dweilen van de vloer. Het is erg arbeidsintensief en daaraan merk ik dat mijn lichaam het af en toe nog wel moeilijk heeft.

Wat zou je zeggen tegen iemand om hem of haar enthousiast te maken om bij het MAK te komen werken?

Ik zou beginnen met het noemen van het superleuke team! Het vaste team maakt het voor mij in ieder geval leuk hier te zijn. Er is veel ruimte voor ontwikkeling en er wordt met je meegedacht over hoe je die ontwikkeling kunt bereiken. En natuurlijk de unieke omgeving zou ik benadrukken.

Welke gebeurtenis bij het MAK is je het meest bijgebleven?

De ijsvogel, die ik nog nooit had gezien, op de stelling. Daar heb ik een prachtige foto van kunnen maken die een tijd geleden ook in het weekbericht heeft gestaan. En het lammeren, zo leuk en bijzonder om mee te maken. Dit had ik ook nog nooit van dichtbij gezien, en om dan op een bankje in de wei je kop thee te drinken en naar die jonge dieren te kijken, super gaaf!

Heb je hobby's?

Ja, genoeg! Lezen, boeketten maken, koken, taarten bakken (maar dan wel alleen met verjaardagen, want hoe krijg je ze anders op?). En ik ben graag creatief bezig: kaarten maken, knutselen, kleuren, scrapbooken, fotograferen. Je kunt me ook nog tegenkomen als ik aan de wandel ben, op de fiets of in de sauna.

Is er nog iets anders wat je wil dat men over je weet?

Ik ben verloofd met Tony, ik heb een lichte voorkeur voor verschillende stromingen binnen heavy metal wanneer ik naar muziek luister en ik heb een Vue Movie Pass waar ik zeer regelmatig gebruik van maak.