Vacature: Medewerker Scholenprogramma

Vind je het leuk om samen met de kinderen in de herfst met je neus op de grond met een spiegeltje onder een paddenstoel te kijken, of in de winter ontdekken hoe onze dieren op de boerderij zich warm houden? Wil je samen met de kinderen in het voorjaar op je knieën naast de sloot liggen om kikkervisjes te zoeken of in de zomer op zoek gaan naar bijen en vlinders in onze vlindertuin? Dan zijn we op zoek naar jou!

Voor de afdeling educatie zoeken wij voor de dinsdag en/of donderdag enthousiaste vrijwilligers die na een korte inwerkperiode zelfstandig basisschoolklassen begeleiden tijdens onze rugzakroutes in en om de Kijkboerderij en het Natuurpark van het MAK. Ook denk je mee over de ontwikkeling van nieuwe activiteiten.

Deze functie is geschikt voor iedereen die graag onderwijs en natuur wil combineren. Bijvoorbeeld als je niet (meer) voor de klas staat, maar wel graag met groepen leerlingen bezig wil zijn. Of juist als je kennis wil maken met of ervaring zoekt in (natuur)onderwijs.


Wat vragen we van je?

Je gaat graag met kinderen om en draagt de natuur een warm hart toe. Je kennis van de natuur hoeft niet diepgaand te zijn, we vragen wel je bereidheid om je in te lezen in het onderwerp van de rugzakroute die je gaat begeleiden. Je bent beschikbaar op dinsdag en/of donderdag.

Als een aantal van de volgende kernwoorden bij je passen, dan ben je van harte welkom: meedoen, beleven, verwonderen en plezier in het buiten zijn.


Wat biedt het MAK jou?

•    een afwisselende baan in natuuronderwijs
•    een enthousiast team collega’s
•    een prachtige centraal gelegen werkplek in het groen

MAK Blokweer is een natuur- en milieueducatiecentrum dat zich inzet voor (bewustwording rondom) duurzaamheid, natuur en cultureel erfgoed. Als vrijwilliger draag je hier actief aan bij.


Ben je geïnteresseerd in deze vacature?

Stuur een mailtje naar Tineke Boender: nme@mak-blokweer.nl. Zij neemt dan contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.

Lees hier het interview met Josien, vrijwilliger op de afdeling Educatie. Zij vertelt hoe het is om als medewerker scholenprogramma aan de slag te gaan met natuureducatie.