Westfriese Duurzame Open Huizen Dag

Zaterdag 25 mei vindt de eerste editie van de Westfriese Duurzame Open Huizen Dag plaats. Huiseigenaren van duurzame woningen delen hun ervaringen en stellen hun woning open voor bewoners uit de regio.

Er zijn verschillende typewoningen te bezoeken. Van tussenwoning tot Tiny house en van monument tot woonboot. De duurzame maatregelen variëren van goede na-isolatie tot zonneboilers en warmtepompen. Sommige woningen zijn inmiddels van het aardgas af.  Het evenement is een initiatief van de Westfriese gemeenten, het Duurzaam Bouwloket en de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord.

Tijdens het evenement zijn er onafhankelijke adviseurs van het Duurzaam Bouwloket aanwezig in natuurpark MAK Blokweer. Heb je vragen over het energiezuinig en aardgasvrij maken van jouw woning of wil je meer informatie over duurzaamheidsmaatregelen? Kom dan tussen 11:00 en 15:30 langs bij de stand of schrijf je vooraf in voor een half uur persoonlijk advies. Bezoek de site www.duurzaambouwloket.nl/wfdh om een afspraak in te plannen en voor meer informatie over de Westfriese Duurzame Open Huizen Dag.