Zeldzaam (h)eerlijk lamsvlees te koop

De herfst heeft zijn intrede gedaan. De temperatuur daalt en de kruiden en grassen in de weides groeien nog maar weinig. We hebben een prachtig groeiseizoen achter de rug.  Niet alleen de weides en het park hebben dit jaar uitzonderlijk goed gebloeid, ook de boomgaard, de moestuin en de vlindertuin.  Dit vruchtbare weer zien we ook terug in onze dieren, ook de ramlammeren zijn goed gegroeid. Nu wordt het tijd om ze te slachten, zodat het gras wat nu nog op de weides staat gespaard kan worden, om als voedsel te dienen voor de (drachtige) dieren de komende winter. Een enkele ram is verkocht als dekram.

Zeldzaam lekker

Het Mergellandschaap is een erkend zeldzaam huisdierras. Is het dan niet vreemd om dieren van dit ras op te eten? Het klinkt wat tegenstrijdig. Maar door ze weer een functie te geven als productiedier (vleesproducent) naast hun functie als landschapsbeheerder (begrazing) wordt het juist interessant om zeldzame huisdierrassen te houden. Ze leveren dan namelijk ook financieel wat op. Door dit financiële voordeel kan de populatie groeien en worden zeldzame rassen steeds minder zeldzaam.  Help dus mee de Mergellanders in stand te houden door een Zeldzaam Lekker lamsvleespakket te kopen.

Vleespakketten

Een pakket is ongeveer 3 kg en kost €45,-. De pakketten zijn samengesteld uit onder andere gehakt, spareribs, kotelet, bout, en lappen. De inhoud varieert per pakket. Het vlees is ingevroren.

Reserveren

Reserveer nu uw vleespakketten door een mail te sturen naar kijkboerderij@mak-blokweer.nl met daarin uw naam, telefoonnummer, het aantal pakketten en het totaal aantal kg.

U ontvangt een mail met daarin een bevestiging en de betaalgegevens. Na ontvangst van uw betaling is de reservering definitief. Vanaf half november kunnen de pakketten opgehaald worden.