Buitenschoolse opvang

In het MAK café wordt er op maandag, dinsdag en donderdag na schooltijd aan een groep kinderen van de thema BSO van stichting Kinderopvang Hoorn opvang geboden.

Natuur-BSO 'De Molshoop'

De opvang is voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Voor deze kinderen is vaak meer uitdaging nodig. Bij het MAK kunnen ze fijn buitenspelen, maar ook meedoen aan boerderij- of nme-activiteiten. In ieder geval komen zij direct in aanraking met natuur en milieu en zal het duurzaam omgaan met de eigen leefomgeving een stuk vanzelfsprekender voor ze zijn.

Een prijsvraag onder de kinderen voor het bedenken van een passende naam voor deze natuur bso heeft geleid tot de treffende naam 'De Molshoop'.

Informeer bij Stichting Kinderopvang Hoorn www.kinderopvanghoorn.nl naar de mogelijkheden.

Na schooltijd met Maks in De Molshoop

Er is in een heel mooi natuurgebied een berg. Deze berg is niet zomaar een berg, maar het huis van Maks. Maks is een mollenjongen. Maks woont niet alleen in het natuurgebeid. Op deze berg wonen heel veel dieren: varkens, geiten, kippen, schapen en  nog veel meer. Het is heel gezellig en je kunt er geweldige avonturen beleven. Maks woont daarom heel graag op dit mooie plekje en heeft de berg ‘de Molshoop’ genoemd; net als het huis van een mol. Maks vindt het leuk als er kinderen op bezoek komen, maar….ze moeten wel houden van avonturen beleven!

Samen met de pedagogisch medewerkers zorgt Maks er voor dat er veel leuke activiteiten worden georganiseerd. En dat kan niet zonder alle lieve mensen die bij de Molshoop werken om er een mooi en gezellig natuurgebied van te maken. Ze geven samen de dieren eten en houden de natuur schoon. Iedereen kan dan heerlijk buiten spelen. En soms wordt er zelfs een baby’tje geboren! Dan is Maks pas echt gelukkig, want samen met de kinderen mag hij dan een naam bedenken!
Zo leuk is het dus bij de BSO op de Molshoop. Maks, de kinderen, de dieren en Maaike zouden het superleuk vinden als je eens komt kijken. Misschien vind je het wel zo leuk dat je wilt blijven! Dan belooft Maks dat er altijd iets te beleven is…want stiekem is het op de Molshoop altijd een feestje!

Kom je een keer kijken? Dan kun je meteen zien hoe leuk het bij ons is!


Deel deze pagina: