GPS Speurtocht: Wat weet de mol? (NIEUW!)

Met behulp van een tablet met GPS speuren de leerlingen door Natuurpark Blokweer en strijden om de schat van monnik Maksimiliaan.

In de donkere middeleeuwen stond in het Natuurpark een groot en rijk klooster. De monniken zorgden in tijden van schaarste goed voor de bevolking. Totdat de Geuzen kwamen. De monniken moesten halsoverkop hun klooster ontvluchten. Monnik Maksimiliaan zorgde voor het veilig stellen van o.a. een heilige graal en nam de schatten in het holst van de nacht mee.

Waar heeft hij de schat verborgen? Tijdens het speuren naar de schat komen de leerlingen van alles aan de weet over het Natuurpark en zijn cultuurhistorie. Spannend en leerzaam!

Het groepje dat als eerste de schat vindt wordt beloond met een verrassing voor de hele klas.


Het aanbod inhoudelijk

De leerlingen krijgen per groepje van 3-4 leerlingen een tablet met GPS en een schatkaart mee. Van tevoren ontvangt u een docentenhandleiding met daarbij het verhaal van Monnik Maksimiliaan.

Domein: omgeving

Kerndoelen: Kerndoel 49: Spreiding van bevolking en landschap, Kerndoel 51: Historische bronnen, Kerndoel 52: Tijdvakken, Kerndoel 53: Personen en gebeurtenissen, Kerndoel 56: Cultureel erfgoed

Thema: landschap, natuur

Ontwikkelingsgebied: Waarnemen en Onderzoeken, Besef

Doel: Leerlingen leren de cultuurgeschiedenis en de agrarische functie kennen van de omgeving Hoorn- Blokker, specifiek de plek waar Natuurpark Blokweer nu gesitueerd is.


Opmerkingen

I.v.m. de wisselende schooltijden en continu roosters hebben wij de aanvangstijd voor de middag standaard op 13.00 gezet. Mocht u dit niet uitkomen, geef dan in het veld opmerkingen aan op welke tijd u de activiteit wilt laten starten. Wij passen het dan aan of nemen contact met u op.

Deze activiteit reserveren: NME Westfriesland

Gegevens

Thema: Natuur; kunst en cultuur
Niveau: Bovenbouw
Onderwerpen:
Soort: Buitenactiviteit
Periode: april t/m september
Tijdsinvestering: voorbereiding in de klas: 30 minuten, GPS route op locatie:120 minuten
Kosten: €55,- per groep
Locatie: MAK Blokweer, Hoorn
Uitvoering door: Medewerker MAK Blokweer en leerkracht


Deel deze pagina: