GPS Speurtocht: Wat weet de mol? (NIEUW!)

In de donkere middeleeuwen stond in het Natuurpark een groot en rijk klooster, waar monniken in tijden van schaarste goed voor de bevolking zorgden. Totdat de Geuzen kwamen. De monniken moesten halsoverkop hun klooster ontvluchten. Monnik Maksimiliaan zorgde voor het veilig stellen van o.a. een heilige graal en nam de schatten in het holst van de nacht mee.

Waar heeft hij de schat verborgen? Met behulp van een tablet met GPS speuren de leerlingen door Natuurpark Blokweer en kom je van alles aan de weet over het park en zijn cultuurhistorie. Leuk, leerzaam én spannend, want wie vindt als eerste de schat?


Het aanbod inhoudelijk

De leerlingen krijgen per groepje van 3-4 leerlingen een tablet met GPS en een schatkaart mee. Van tevoren ontvangt u een docentenhandleiding en het verhaal van Monnik Maksimiliaan.

Domein: omgeving

Kerndoelen: Kerndoel 49: Spreiding van bevolking en landschap, Kerndoel 51: Historische bronnen, Kerndoel 52: Tijdvakken, Kerndoel 53: Personen en gebeurtenissen, Kerndoel 56: Cultureel erfgoed

Thema: landschap, natuur

Ontwikkelingsgebied: Waarnemen en Onderzoeken, Besef

Doel: Leerlingen leren de cultuurgeschiedenis en de agrarische functie kennen van de omgeving Hoorn- Blokker, specifiek de plek waar Natuurpark Blokweer nu gesitueerd is.


Opmerkingen

I.v.m. de wisselende schooltijden en continu roosters hebben wij de aanvangstijd voor de middag standaard op 13.00 gezet. Mocht u dit niet uitkomen, geef dan in het veld opmerkingen aan op welke tijd u de activiteit wilt laten starten. Wij passen het dan aan of nemen contact met u op.

Deze activiteit reserveren: NME Westfriesland

Gegevens

Thema: Natuur; kunst en cultuur
Niveau: Bovenbouw
Onderwerpen:
Soort: Buitenactiviteit
Periode: april t/m september
Tijdsinvestering: voorbereiding in de klas: 30 minuten, GPS route op locatie:120 minuten
Kosten: €55,- per groep
Locatie: MAK Blokweer, Hoorn
Uitvoering door: Medewerker MAK Blokweer en leerkracht


Deel deze pagina: